Vladimir Putin a cerut guvernului să creeze o instituţie responsabilă de protecția familiilor și copiilor din Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin a solicitat Guvernului Rusiei să înfiinţeze o instituţie federală care să se ocupe de protecția familiilor și copiilor din Rusia. Președintele Putin a cerut ca guvernul să stabilească până la 1 iulie 2021 care organ executiv federal se va ocupa de protecția familiilor și a copiilor, anunţă Agenţia de presă RIA NOVOSTI.
„Dispun ca Guvernul rus să ia în considerare chestiunea cu privire la stabilirea unui organ executiv federal responsabil de dezvoltarea și implementarea politicii de stat și de reglementările legale în domeniul protejării familiilor și copiilor…”, se specifică în textul semnat de preşedintele rus, Vladimir Putin şi transmis executivului.
De asemenea, această instituţie federală va urma să se ocupe de chestiuni privind acordarea şi stabilirea tutelei și a autorităţii tutelare, de dezvoltarea unor măsuri de acordare de sprijin social familiilor numeroase, familiilor cu mulţi copii, cu venituri mici sau care sunt defavorizate, orfanilor și copiilor ai căror părinţi sunt lipsiţi de drepturile părinteşti, de prevenirea problemelor care apar în unele familii defavorizate. Cabinetul rus trebuie să-şi prezinte propunerile până la 1 iulie./vdraguta/ilapadat

(www.russian.rt.com – 6 martie)