Departamentul de Stat a anunţat că NATO va consolida apărarea colectivă pentru contracararea Rusiei

Departamentul de Stat al SUA a anunţat că NATO va consolida apărarea colectivă pentru contracararea Rusiei. Statele Unite vor solicita, de asemenea, ca Alianța Nord-Atlantică să se ocupe de problemele „campaniilor de dezinformare” și a „corupției, folosită în calitate de arme”, a precizat asistentul secretarului de stat pentru afaceri europene și eurasiatice din cadrul Departamentului de Stat al SUA Philip T. Reeker.
Asistentul secretarului de stat pentru afaceri europene și eurasiatice din cadrul Departamentului de Stat al SUA a mai anunţat vineri faptul că noua Administrație americană intenționează să solicite Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) să consolideze apărarea colectivă pentru contracararea Rusiei.
Ne vom concentra atenţia pe consolidarea potențialului alianței orientat spre contracararea Rusiei, amenințarea teroristă, care persistă, și, evident, pe noile tehnologii distructive, amenințările cibernetice și amenințările hibride„, a mai afirmat diplomatul american.
El a făcut aceste declaraţii, în cadrul unui briefing telefonic special organizat pentru jurnaliști, care a fost dedicat viitoarei călătorii a secretarului de stat american, Antony Blinken, la Bruxelles, în perioada 22-25 martie, la o reuniune a miniştrilor afacerilor externe ai statelor membre NATO.
SUA vor solicita, de asemenea, Organizației Tratatului Atlanticului de Nord să se ocupe de „campaniile de dezinformare” și de „corupție”, folosită în calitate de armă, a mai specificat asistentul secretarului de stat pentru afaceri europene și eurasiatice din cadrul Departamentului de Stat al SUA, Philip T. Reeker.
Oficialul Departamentului de Stat al SUA a subliniat că Washingtonul va continua să insiste asupra menținerii „politicii ușilor deschise” ale NATO.
Administrația Biden a lăsat foarte clar să se înţeleagă că angajamentul său de a se asigura că ușile NATO rămân deschisă face parte din politica noastră foarte fermă„, a specificat Reeker.
Comentând relațiile dintre Statele Unite și Rusia, acesta, urmând exemplul altor oficiali americani, a dat asigurări că Washingtonul speră că în relaţiile bilaterale vor apărea stabilitatea și predictibilitatea.
„Ne așteptăm, după cum ați văzut, în ultimele zile, ca relația noastră cu Rusia să rămână o provocare. Este clar că NATO este destul de conștientă de acest fapt și suntem pregătiți pentru aceasta.
Obiectivul nostru, după cum destul de clar a fost enunţat de preşedinte (Joe Biden) şi de secretarul de stat (Antony Blinken), constă în aceea de a avea relații previzibile și stabile cu Rusia. Și în acele zone în care există oportunități de a acționa în mod constructiv, şi dacă acest lucru este în interesul nostru (american), noi (Statele Unite) vom acționa „ca atare„, a spus diplomatul./vdraguta/ovidiu

www.russian.rt.com – 20 martie