Uzinele Dacia din Mioveni vor opri producţia şapte zile în luna aprilie

Realizator: Uzinele Dacia din Mioveni vor opri producţia şapte zile în luna aprilie, din cauza crizei mondiale de semiconductori, care afectează industria auto. Dacă până acum, muncitorii de la Dacia au întrerupt lucrul câte cinci zile în fiecare lună de la începutul anului, luna viitoare ei nu vor munci şapte zile. Liderul de sindicat Automobile Dacia, Viorel Ungureanu, a precizat.

Viorel Ungureanu: S-a analizat necesarul de stocuri care se poate asigura pentru luna aprilie și de aici a reieşit că şapte zile nu sunt acoperite cu piese. Cele șapte zile sunt data de 1 şi 2 aprilie, 16, 26, 27, 28 și 29 aprilie, adică Săptămâna Mare. Anticipăm ca în jumătatea a doua a anului să nu mai avem astfel de probleme și să demarăm chiar în forță, pentru a recupera mașinile pierdute şi chiar se poate lua în calcul a lucra și sâmbetele ca ore suplimentare.

Realizator: Corespondentul RRA în Argeş, Cristian Matei, ne-a transmis că aproximativ 9.000 de angajaţi de pe platforma Dacia vor intra în şomaj tehnic în zilele menţionate în luna aprilie. #HUN/geftene/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 martie