Alianța pentru Unirea Românilor s-a lansat la Chișinău

Realizator: Alianța pentru Unirea Românilor s-a lansat sâmbătă la Chișinău, în cadrul unui eveniment festiv la care au participat aproximativ 40 de deputați și senatori români, potrivit organizatorilor. Cu detalii colegul nostru de la Radio Chişinău Corneliu Rusnac:
Reporter: Lansarea formațiunii a fost anunțată de Vlad Bilețchi, președinte interimar al Partidului Popular Românesc din Republica Moldova. El a precizat că AUR din Republica Moldova nu reprezintă o filială a partidului din România, ci o formațiune politică ce împărtășește aceleași viziuni.
Copreședintele AUR România Claudiu Târziu a sugerat că partidul cu aceeași denumire din Republica Moldova, pe care l-a numit ‘frate siamez’, va participa la lupta politică și și-a exprimat speranța că va produce o surpriză cel puțin la fel de mare cum am făcut la București. În cadrul aceluiași eveniment a fost lansat și biroul parlamentar al deputaților AUR din România, Boris Volosatîi, și copreședintelui formațiunii, George Simion. Ultimul nu a fost prezent la eveniment, având interdicție de intrare în Republica Moldova până în anul 2023./pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 martie)