Premierul Bulgariei a inspectat şantierul autostrăzii Europa

Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a inspectat şantierul autostrăzii Europa. „A fost făcut un progres uriaş în construcţia autostrăzii. A treia secţiune de la punctul de control al frontierei Kalotina până la Dragoman este cea mai dificilă, dar odată cu finalizarea proiectului, se va circula fără semafoare de la München şi Viena, prin Belgrad, până la Burgas şi Salonic”, a declarat şeful executivului de la Sofia.
Prim-ministrul bulgar a adăugat că autostrada are o mare importanţă pentru toate ţările din regiune, deoarece face parte din Coridorul paneuropean 10, iar Bulgaria va avea şi venituri din taxele pentru vinietă. „Este evident ceea ce s-a realizat şi amploarea construcţiei, la care participă sute de muncitori. Autostrada va aduce beneficii atât oamenilor, cât şi întreprinderilor. Construcţia Autostrăzii Europa se desfăşoară fără a împiedica traficul rutier şi feroviar pe traseu”, a remarcat Borisov.
Lucrările de construcţie a secţiunii de 14,5 kilometri de la punctul de control al frontierei Kalotina până la Dragoman au început în februarie anul acesta şi se desfăşoară pe toată lungimea traseului.
A doua secţiune de 17 kilometri de la Dragoman la Slivniţa este gata, iar traficul pe acest tronson a fost lansat înainte de termen, la începutul lunii noiembrie 2020, cu jumătate de an mai devreme decât era planificat./ddaniela/ilapadat

(www.dariknews.bg – 1 aprilie)