Mesajul preşedintelui României cu ocazia Sărbătorilor Pascale

Președintele României, Klaus Iohannis, le urează sărbători fericite credincioșilor creștini care sărbătoresc mâine Paștele. Într-un mesaj video, postat pe site-ul Administrației Prezidențiale cu ocazia Sărbătorilor Pascale celebrate de creștinii romano-catolici, reformați, unitarieni și evanghelici, președintele își exprimă speranța că vom depăși cu bine momentele grele cauzate de pandemia de COVID-19.

Klaus Iohannis: Tuturor credincioșilor care sărbătoresc duminică Sfintele Paști, fie că sunt în țară sau în comunitățile diasporei, le transmit sărbători binecuvântate, bună înțelegere și prosperitate! În aceste momente avem nevoie, mai mult ca oricând, de credința și speranța pe care Lumina Învierii ni le insuflă. Traversăm de mai bine de un an o perioadă dificilă, provocată de pandemia de COVID-19, dar împreună, având grijă de sănătatea noastră și ocrotindu-i pe cei dragi, vom depăși cu bine aceste momente grele. Vă mulțumesc pentru solidaritatea și responsabilitatea de care ați dat dovadă în tot acest timp! Sunt convins că sacrificiile pe care le facem acum vor fi în curând răsplătite și ne vom putea reîntâlni, în siguranță, cu toți cei apropiați. Hristos a Înviat! Kellemes Húsvéti Ünnepeket! Frohe Ostern!

Realizator: În această seară, începând cu ora 23:45, Radio România Actualități va transmite în direct slujba Învierii, oficiată în Catedrala romano-catolică Sfântul Iosif din București./apuscasu/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 aprilie