Situația se menține tensionată la poarta Spitalului Clinic de Ortopedie Foișor din București

Situația se menține tensionată la poarta Spitalului Clinic de Ortopedie Foișor din București. Şi la această oră sunt câteva persoane care protestează față de externarea sau transferarea pacienților din unitatea medicală.

Departamentul pentru Situații de Urgență și Ministerul Sănătății au decis ieri să-l transforme în spital COVID din această dimineață. Zona este supravegheată de echipe de jandarmi și polițiști. Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București precizează că în zonă s-a strâns un grup de persoane care, prin acțiunile desfășurate, a îngreunat procedura de evacuare a pacienților și nu a respectat măsurile de ordine publică și protecție luate în acest context.

Jandarmeria subliniază că până acum nu au fost aplicate sancţiuni sau persoane conduse la secţie. Autoritățile au explicat că decizia a fost luată întrucât în București este mare nevoie de paturi suplimentare de terapie intensivă și de oxigen.

Şeful DSU, Raed Arafat, a amintit că ieri a fost nevoie ca pacienți COVID în stare gravă să fie transferați în alte zone din țară și a menționat că Spitalul Foișor dispune de 20 de locuri la ATI şi vor mai fi disponibile 90 de paturi pe oxigen./cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 aprilie