Ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, critică modul de organizare a externărilor de la Spitalul Foişor

Ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, susține că toate cele 20 de paturi de la ATI ale Spitalului Foișor din București, evacuat în urmă cu două zile pentru a fi transformat în unitate medicală COVID, sunt ocupate, dar critică modul de organizare a externărilor.

Lucian Bode: Modul în care a fost organizată externarea pacienților, în seara zilei de vineri, nu a fost deloc în regulă. Putem discuta foarte mult de cauze, de ce s-a întârziat atât de mult, de ce doar după câteva ore după ce s-a semnat ordinul, a venit și acceptul managerului. Ceea ce este foarte clar, astăzi, avem toate cele 20 de paturi ATI de la Spitalul Foișor ocupate. Avem aproape toate cele 90 de paturi cu oxigen ocupate și ceea ce este foarte îmbucurător, că, de la 1.531 de paturi ATI, ocupate în weekend, numărul lor a scăzut undeva la 1.520. Deci presiunea pe ATI scade.

Realizator: Ministrul Lucian Bode a precizat că nimeni nu este de neînlocuit, făcând referire la el și la secretarul de stat, Raed Arafat, dar a subliniat că decizia aparține, în ambele cazuri, prim-ministrului. Tot astăzi, prim-vicepreședintele liberal, Rareş Bogdan, consideră că este necesară o analiză în coaliție și că, în acest moment, nu trebuie să se discute despre demiteri sau demisii, ci despre asumarea unor vinovății. Soluția este dialogul – a declarat astăzi și copreședinte USR PLUS, Dan Barna, înaintea unei reuniuni a conducerii coaliției./lalexandrescu/csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 aprilie