Tensiuni în Senat, la şedinţa Comisiei juridice

Au fost tensiuni astăzi în Senat, unde Comisia juridică avea programată dezbaterea unei sesizări a PNL, care solicita sancționarea senatoarei Diana Şoșoacă pentru comportament neadecvat în Parlament.

Ea a fost invitată la ședință, însă nu i s-a permis participarea, pentru că nu purta o mască de protecție conformă. Diana Şoşoacă a forţat intrarea în sală, moment în care ceilalți senatori au ieșit din încăpere. Președinta Comisiei, senatoarea liberală Iuliana Scântei, a declarat că aplicarea unei sancțiuni ar însemna intrarea într-o normalitate. Ea a anunțat că ședința de astăzi va fi reprogramată, subliniind pe viitor se vor găsi mijloacele parlamentare pentru a se impune respectarea legii în Parlament.

Iuliana Scântei: Voi informa conducerea Senatului cu privire la situația petrecută astăzi, când, practic, am fost puși în imposibilitatea de a derula ședința, de a da curs sesizării Biroului permanent și împreună cu conducerea Senatului și liderii grupurilor parlamentare vom decide care este modalitatea parlamentară de a derula această ședință în acord cu legea.

Realizator: Reporterul RRA, Petruța Dinu, ne-a mai transmis că în timpul disputei create de la Senat, Diana Şoşoacă a sunat la 112, chemând poliția în Parlament, pe motiv că a fost bruscată. Ea a respins toate acuzațiile privind nerespectarea măsurilor sanitare și a susținut că este discriminată.

Diana Şoşoacă: Acuzaţiile pe care mi le aduc sunt cu caracter general, nu există nicio probă depusă, nu există absolut nimic, nicio acuzație detaliată. Din contră, este un atac la adresa unui coleg, se numește discriminare și se încalcă tot dreptul parlamentar și tot dreptul constituțional./geftene/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 aprilie