Ambasadorul Marii Britanii la Moscova, convocat la MAE rus, după convocarea ambasadorului rus la Londra

Ambasadorul Marii Britanii la Moscova, Deborah Bronnert, a fost convocat vineri la sediul Ministerului rus al Afacerilor Externe, după convocarea ambasadorului Rusiei la Londra, Andrei Kelin, la sediul Ministerului Afacerilor Externe și Commonwealth-ului. Ambasadorul Marii Britanii, Deborah Bronnert, a sosit vineri la sediul MAE rus, pe fondul convocării ambasadorului rus în Regatul Unit, Andrei Kelin, de către Ministerul Afacerilor Externe și Commonwealth-ului, informează Agenţia de presă RIA NOVOSTI. Agenţia de presă mai menţionează faptul că joi diplomatul rus, Andrei Kelin, a fost convocat la sediul Ministerului Afacerilor Externe și Commonwealth-ului și i-au fost formulate acuzaţii ”de conduită ostilă din partea Moscovei”.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, a declarat că, de fapt, convocarea ambasadorilor ruși la sediile ministerelor de externe din Marea Britanie și din Polonia este ”o reacție în lanț a țărilor membre NATO, în sprijinul sancțiunilor aplicate de SUA la adresa Rusiei și un semn de disciplină vicioasă a blocului (NATO, n.r)”.
La sfârșitul lunii martie, ambasadorul rus în Marea Britanie, Andrei Kelin, califica drept alarmante planurile Marii Britanii de a-și dezvolta potențialul nuclear./vdraguta/denisse

(www.ria.ru – 16 aprilie)