Cel puţin 23 de morţi şi zeci de răniţi, în urma unui incendiu la un spital COVID din Bagdad

Cel puţin 23 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 44 au fost rănite, în urma unui incendiu produs sâmbătă la un spital din zona de sud-est a capitalei irakiene, Bagdad, care era echipat pentru a trata pacienţi de COVID-19, au comunicat surse medicale de la trei spitale învecinate.

Incendiul de la Spitalul Ibn Khatib, din zona Podului Diyala, din capitala irakiană, a izbucnit după ce un accident a cauzat explozia unui rezervor de oxigen, potrivit surselor. Mai multe ambulanţe s-au deplasat la spitalul afectat de incendiu, pentru a prelua persoanele rănite, potrivit unui fotograf al Reuters din zonă.

Pacienţii care nu au fost răniţi în urma incidentului sunt, de asemenea, transferaţi în afara spitalului, au afirmat sursele medicale. Potrivit unităţii de apărare civilă din Irak, incendiul a izbucnit la etajul de terapie intensivă pulmonară, iar 90 de persoane, dintr-un total de 120, au fost salvate din spital, potrivit agenţiei naţionale de presă INA. General-maiorul Kadhim Bohan a adăugat că incendiul a fost stins./mbrotacel/schelaru

REUTERS – 25 aprilie