Cei vaccinați împotriva COVID-19 ar putea să beneficieze de o zi liberă la locul de muncă

O propunere legislativă le-ar putea permite persoanelor care se vaccinează împotriva COVID-19 să beneficieze, la cerere, de o zi liberă la locul de muncă. Preşedinta Comisiei pentru Muncă din Camera Deputaţilor, Oana Ţoiu, a precizat că astfel angajații ar putea fi încurajaţi să se imunizeze.
Oana Țoiu: În lege este prevăzută o zi liberă pentru ziua vaccinării, o zi liberă pentru ziua rapelului și o zi liberă pentru însoțirea copiilor în cazul în care aceștia se vor vaccina, în momentul în care vaccinul va fi disponibil și pentru vârsta de sub 16 ani. Angajatorii au una din două opțiuni: dacă vor organiza centre de vaccinare proprii în unitățile respective, atunci practic, din moment ce aduc vaccinul la angajat la locul de muncă, nu mai au datoria de a da și o zi liberă, astfel încât să nu fie afectat fluxul de producție în unitatea respectivă.
Realizator: Potrivit reporterului Radio România Actualități, Alina Stănuţă, documentul – iniţiat de parlamentari ai USR – a primit raport favorabil, cu amendamente, în Comisia pentru Muncă a Senatului, urmând să intre la începutul săptămânii viitoare în plenul acestui for, în calitate de primă cameră sesizată./rjurubita/ovidiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 13 mai