Premierul britanic, Boris Johnson, s-a declarat îngrijorat de noua mutație a coronavirusului

Germania ar intenționa să includă din nou Marea Britanie pe lista țărilor cu risc epidemiologic, din cauza răspândirii variantei mutante indiene a noului coronavirus.

Deși campania de vaccinare este foarte avansată în Regatul Unit, cu 70% din populație imunizată cu prima doză, premierul britanic, Boris Johnson, s-a declarat îngrijorat de noua mutație și spune că sunt deschise toate opțiunile în privința restricțiilor.

Reporter: Aura Neag – Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu varianta indiană a coronavirusului aproape s-a triplat într-o săptămână, de la 520 de cazuri la peste 1.300 de îmbolnăviri. Cele mai multe infectări sunt în capitala țării, Londra și în Bolton, un oraș din nordul Angliei. Aici autoritățile au format echipe speciale care se duc din ușă în ușă pentru a testa locuitorii.

Boris Johnson: Este o variantă a virusului care prezintă îngrijorare. Sunt îngrijorat! Această variantă s-a extins. Vrem să ne asigurăm că luăm toate măsurile de precauție posibile în aceste moment.

Reporter: Luni intră în vigoare un nou val de relaxări în Anglia și Țara Galilor, cel mai important din acest an, când vor fi redeschise în interior restaurane, săli de teatru, muzee sau piscine și vor fi permise vizite în interior la alte familii. Autoritățile se tem că, în acest context, varianta indiană a virusului se va extinde și mai mult. Premierul Boris Johnson spune că este posibil, în funcție de situația pandemică, să fie introduse imediat restricții noi la nivel local, dacă numărul infectărilor scapă de sub control. În zonele cu focare de infecție, autoritățile au decis și să intensifice campania de vaccinare./lalexandrescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 mai