Aproape 1.500 de angajaţi ai Complexului Energetic Hunedoara au optat pentru concedierea colectivă

Realizator: Aproape 1.500 de angajaţi ai Complexului Energetic Hunedoara au optat pentru concedierea colectivă, ei urmând să primească o compensaţie individuală de 10.000 de euro. În plus, va exista o perioadă de asistenţă socială plătită de stat de patru ani pentru mineri şi de doi ani pentru energeticieni. Administratul special al complexului, Cristian Roşu, a declarat:
Cristian Roşu: În momentul de faţă avem 1.488 de cereri depuse, 883 de oameni de pe partea minieră şi 605 cereri de pe partea Termocentralei Mintia. Terminăm programul de restructurare, trecem la etapa a doua, înfiinţarea noii societăţi şi reorganizarea, astfel încât să acoperim posturile rămase libere în urma disponibilizărilor şi vom folosi oamenii în aşa fel încât să ne putem desfăşura activitatea în perioada urmtoare.
Realizator: În prezent, Complexul Energetic Hunedoara se află în insolvenţă, iar Termocentrala Mintia este oprită de la jumătatea lunii martie, din lipsă de cărbune. Producţia celor patru mine din Valea Jiului este foarte sczută, iar din această cauză, în ultimele săptămâni când energia pe bază de cărbune s-a tranzacţionat la preţuri record compelxul nu a vândut niciun megawatt.#HUN./rpatulea/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (25 mai)