Bulgaria ar putea atinge imunitatea colectivă împotriva COVID-19 în februarie 2022

Matematicianul bulgar Nikolai Vitanov a declarat că Bulgaria ar putea atinge imunitatea colectivă împotriva COVID-19 în februarie 2022.
„Când incidenţa scade sub 20 de infectări la 100.000 de locuitori, situaţia va fi bună. Şampania mai trebuie să aştepte, pentru că nu este încă vremea să sărbătorim”, a comentat specialistul, adăugând că Bulgaria s-a aflat deja într-o situaţie în care cazurile de infectare şi-au schimbat cursul. Matematicinaul bulgar a subliniat că rezultatele nu depind de vremea caldă şi a citat India ca exemplu.
„Totul depinde de noi. Este important ce facem atunci când cazurile ating cel mai scăzut nivel. Avem deja mulţi oameni vaccinaţi şi este posibil să nu destabilizăm această evoluţie favorabil. Astăzi, numărul de persoane imunizate este de aproximativ 16.000. Calculul este simplu – dacă trebuie să vaccinăm încă 2,5 milioane de persoane, aceasta înseamnă 5 milioane de doze. Dacă sunt administrate 20.000 de doze pe zi, sunt necesare 250 de zile, deci vorbim despre imunitate colectivă în februarie 2022”, a explicat prof. Vitanov./ddaniela/sdm2
(www.novinite.bg – 26 mai)