PSD a anunțat că va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Cristian Ghinea

Realizator: PSD a anunțat că va depune o moțiune simplă împotriva ministrului investițiilor și proiectelor europene Cristian Ghinea. Social-democrații îi reproșează acestuia modul în care a întocmit Planul Național de Redresare și Rezilienţă. Președintele PSD, Marcel Ciolacu:
Marcel Ciolacu: Domnul Ghinea, la fonduri europene, ne-a deranjat programul cu moțiunea de cenzură. O să depunem întâi moțiune simplă împotriva domnului Ghinea și pe urmă moțiunea de cenzură. După ce am intrat în analiza PNRR-ului şi am văzut cum se încalcă legea grosolan, un conflict de interese, în care companii fac programele naționale ale guvernului român. Este inacceptabil așa ceva și trebuie să răspundă cineva. Dacă cei de la UDMR și de la PNL doresc în continuare să susțină un ministru cu un potențial infracțional, îi invit să facă acest lucru la moțiunea simplă.
Realizator: Liderul social-democrat a dat asigurări că în actuala sesiune parlamentară va fi depusă și o moțiune de cenzură la adresa cabinetului Cîţu. Marcel Ciolacu a precizat că până la 14 iunie va fi finalizat textul documentului și că au început deja discuțiile cu parlamentari din alte partide pentru susținerea acestui demers./rpatulea/pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 iunie)