Premierul Florin Cîțu s-a întâlnit cu mai mulţi oameni de afaceri, la Sibiu

Realizator: Nu creştem taxe şi nu introducem taxe noi – este mesajul transmis de premierul Florin Cîțu, la întâlnirile avute astăzi la Sibiu cu reprezentanții Clubului Economic German și ai mai multor mari angajatori din județ. El i-a îndemnat pe oamenii de afaceri să fie pregătiți pentru a putea accesa Planul Național de Redresare și Reziliență și fondurile europene.

Florin Cîțu: În România vor intra până în 2027, 76 de miliarde de euro. Noi pregătim terenul pentru acești bani, dar aceste investiții vor fi implementate cu ajutorul sectorului privat. E nevoie de fiecare companie din România să se pregătească şi să lucreze să își dezvolte capacitatea de producție. Mesajul a fost foarte clar: nu creștem, nu introducem taxe noi. Acest lucru rămâne, ca să fie foarte clar, țin foarte mult la predictibilitate.

Realizator: Alte subiecte discutate de premierul Florin Cîțu cu reprezentanții mediului de afaceri din județul Sibiu au fost modificările care trebuie aduse Legii achizițiilor publice și ghidurile pentru accesarea fondurilor comunitare – transmite corespondenta noastră Carmen Vulcan.#HUN/lalexandrescu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 iunie