Kremlinul a făcut precizări cu privire la agenda summitului la nivel înalt ruso-american

Discuțiile dintre președinții Rusiei și Statelor Unite, Vladimir Putin și, respectiv Joe Biden, se vor desfăşura în trei etape, le-a declarat jurnaliştilor Iuri Uşakov, asistentul liderului rus de la Kremlin.

‘În prima parte, au loc convorbirile într-un format restrâns, apoi urmează convorbirile într-un format extins, care vor avea o continuare, la fel, în format restrâns şi în format extins. Apoi, va urma o scurtă pauză pentru ceai și cafea, după care convorbirile vor continua’, a precizat Uşakov.

În continuare, a mai spus acesta, fiecare parte va organiza câte o conferință de presă pentru președinţii lor. Surse de la Kremlin au menționat faptul că summitul ruso-american la nivel înalt, cu participarea preşedintelui rus, Vladimir Putin, şi liderul de la Casa Albă, Joe Biden, va avea loc la Villa La Grange, într-un ”loc extraordinar de frumos, de pe malul unui lac”.

Întâlnirea va debuta pe 16 iunie, la ora 13:00, ora Genevei, (ora 14:00, ora Moscovei), dar este greu de specificat cât va dura. Referindu-se la decizia de a nu organiza o conferință de presă comună cu preşedintele rus, Vladimir Putin, liderul de la Casa Albă, Joe Biden, a specificat că nu este vorba despre un concurs despre care preşedinte vorbeşte mai bine în faţa jurnaliștilor./vdraguta/sdm2

www.russian.rt.com – 15 iunie