Un politician american estimează convorbiri „dure” între Putin și Biden, la Geneva

Pregătirile la Villa La Grange, din Geneva, Elveţia, unde se va desfăşura întâlnirea președintelui SUA, Joe Biden, cu omologul său rus, Vladimir Putin, continuă.

Amintim că summit-ul ruso-american la nivel înalt va avea loc miercuri, 16 iunie, la Geneva. Referindu-se la această rundă de convorbiri ruso-americane, politicianul american Ibrahim Taher a prezis că discuțiile dintre Putin și Biden pe tema Ucrainei se aşteaptă a fi unele ‘dure’.

În timpul întâlnirii de la Geneva, președinții SUA și Rusiei, Joe Biden și, respectiv Vladimir Putin, vor avea probabil convorbiri ‘dure’ în ceea ce priveşte problematica ucraineană, a declarat pentru Agenţia de presă RIA NOVOSTI, Ibrahim Taher, candidat la Senatul SUA din cadrul Partidului Verde.

„Este important să ne amintim că Biden și democrații sunt cei care au provocat evenimentele din 2014, din Ucraina, și au ajutat unii extremiști să schimbe regimul pe care ei (SUA) îl finanțează în continuare până în momentul de faţă”, a declarat Taher, comentând viitoarea întâlnire a celor doi lideri.

Potrivit acestuia, „este imposibil de estimat care vor fi consecințele acestei întâlniri, dar Administrația Biden nu a demonstrat nicio tendinţă de a detensiona situaţia și a continuat să furnizeze arme autorităților ucrainene”. ”Consider că Putin va încerca să examineze într-un mod dur acest subiect”, a estimat politicianul./vdraguta/gpodea

www.ria.ru – 16 iunie