Alexandru Rafila despre al patru val al pandemiei și despre interesul scăzut al populației pentru vaccinare

Realizator: Numărul cazurilor noi de COVID-19 își menține tendința descrescătoare. Autoritățile au anunțat ieri 70 de cazuri noi de COVID-19 din peste 32.000 de teste și 6 decese. Au fost înregistrate alte 91 din perioada anterioară. La terapie intensivă mai sunt internați 181 de pacienți. Medicul Alexandru Rafila, deputat PSD și reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății în România, avertizează însă că riscul unui al patrulea val al pandemiei în toamnă este foarte mare, raportat la situația din alte state europene. El a luat exemplul Marii Britanii, Rusiei și Turciei, țări relativ apropiate de România.
Alexandru Rafila: Dacă în momentul de față în România am o transmitere sporadică a infecției, putem la un moment dat să intrăm pe un trend crescător, care trebuie urmărit de la început. În momentul în care vor fi primele creșteri, chiar dacă par nesemnificative, atunci o să avem o problemă și trebuie să ne gândim că trendul este crescător și este crescător în mod susținut.
Realizator: În privința campaniei naționale de vaccinare anti COVID-19, Alexandru Rafila a atras atenția că interesul populației pentru imunizare scade în fiecare zi. În ultima perioadă de raportare, alți 12.500 de oameni au mai făcut în România prima doză sau serul în doză unică, iar totalul celor vaccinați s-a apropiat de 4.620.000./gpodea

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (19 iunie)