Noi restricții introduse la Moscova pentru prevenirea pandemiei de COVID-19

La Moscova sunt introduse, începând de astăzi, noi restricții care au ca scop prevenirea răspândirii pandemiei de coronavirus. Începând din 22 iunie, în capitala Rusiei este introdusă o interdicție temporară în ceea ce privește organizarea de concerte, acțiuni de divertisment și sportive la care sunt prezente mai mult de 500 de persoane. Sunt avute în vedere atât evenimentele în aer liber, cât și cele desfășurate în spațiu închis. În același timp, ringurile de dans vor fi închise, indiferent de numărul de vizitatori. Astfel de restricții vor putea fi evitate numai dacă va fi creată o zonă specială „liberă de COVID” și se va permite accesul la manifestare numai celor un cod QR.

Mai mult decât atât, începând din 28 iunie vor putea frecventa restaurantele și cafenelele numai trei categorii de cetățeni: cei care au fost bolnavi de COVID-19 în ultimele șase luni, cei care au fost vaccinați împotriva coronavirusului și cei care au un test negativ la virusul amintit, valabil pentru trei zile. Cetățenii moscoviți își vor putea confirma dreptul să intre în restaurante și cafenele prezentând codul QR. Nu vor fi acceptate certificatele sau adeverințele pe hârtie.

După cum relatează Lenta.ru, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, afirmase anterior că situația legată de răspândirea virusului COVID-19 se agravează cu repeziciune./snicolau/cpodea

www.lenta.ru – 22 iunie