România vinde vaccin anti COVID-19 mai multor țări

România vinde vaccin anti COVID-19 mai multor țări, una dintre ele fiind Danemarca, iar prețul este cel de achiziție, spune premierul Florin Cîțu.

În momentul de față – a mai precizat șeful executivului – țara noastră are doze nefolosite, care riscă să iasă din termenul de valabilitate.

Florin Cîțu: Există o analiză a tuturor, avem contacte cu mai multe țări pentru a exporta, pentru a dona, în fiecare zi primim cereri, în Danemarca o să trimitem mai multe, cred că în acest moment un milion de doze, dar Ministerul Sănătății are toate cifrele. Când a fost făcută strategia pentru Uniunea Europeană, toate țările au avut aceeași strategie. S-a contractat mai mult pentru că trebuia să ajungem și la acel moment în care vindeam în alte țări și strategia este de a vinde la prețul de achiziție.

Realizator: Premierul se declară totodată mulțumit de campania națională de vaccinare, a cărei țintă propusă de a elimina pandemia a fost atinsă, spune el. Totuși, interesul pentru imunizare a scăzut în ultima perioadă, astăzi puțin peste 8.340 de oameni au primit prima doză a unui vaccin anti COVID-19 sau serul în doză unică. În total, numărul celor vaccinați în România a trecut de 4.705.000, din care aproape 4,5 milioane au schema completă de imunizare./gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 iunie