Bilanţ COVID-19

Bilanțul zilnic al infectărilor se menține în tendința ultimei perioade. Alte 39 de persoane au fost diagnosticate de ieri până astăzi.

Raportarea de la prânz indică o ușoară creștere a numărului de internări în privința pacienților cu COVID-19, dar continuă să scadă cel al cazurilor de la Terapie Intensivă.

Reporter: Mihaela Mihai – Rezultatele pozitive provin în urma efectuării a peste 11.000 de teste, astfel că rata de pozitivare este în continuare mică: 0,35%. Majoritatea județelor au avut raportare zero, iar în București au fost doar cinci persoane nou diagnosticate.

În spitale sunt în prezent 290 de pacienți cu coronavirus, cu şase mai mulți decât ieri, dar la Terapie Intensivă numărul continuă să scadă. Astăzi sunt 55, mai puțin de un sfert față de nivelul consemnat în urmă cu o lună.

Şi cifra deceselor este comparabilă cu cea din zilele trecute: două au mai fost anunțate astăzi, când, pentru a doua zi la rând, nu au mai fost adăugate decese produse anterior și incluse în rândul celor asociate COVID-19.

Din 28 mai, când au început să fie anunțate astfel de cazuri, în urma verificărilor în raportări făcute de DSP-uri, la solicitarea Ministerului Sănătății, s-au cumulat 3.572 de decese suplimentare înregistrate în ultimul an. Acestea reprezintă mai bine de zece procente din totalul deceselor asociate coronavirusului, conform datelor oficiale./csimion/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 iulie