LANSAREA CELUI DE AL SASELEA RAPORT GMMP (Global Media Monitoring Project) va avea loc la 14 iulie 2021 9:00 (New York EST), 15:00 (Bruxelles CET)

La acest proiect de cercetare au participat 16 cadre didactice , studenți și cercetători ai Universității din București (Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Facultatea de Jurnalism și Stiințele Comunicării) și Institutului de Sociologie al Academiei Român,coordonați de prof.emerit Daniela Rovența-Frumușani
COMUNICAT DE PRESĂ al WACC,organizatia care a lansat si susținut acest demers de cercetare
„Raportul global de monitorizare a prezenței femeilor în mass media din întreaga lume va fi lansat pe 14 iulie.
Rezultatele celui de-al șaselea , cel longeviv studiu privind portretizarea și reprezentarea femeilor în mass-media globala vor fi publicate online pe 14 iulie 2021 9:00 (New York EST), 15:00 (Bruxelles CET)
Raportul și materialul însoțitor vor fi disponibile în ziua lansării la https://whomakesthenews.org/gmmp-2020
Global Media Monitoring Project (GMMP) este cea mai amplâ inițiativă de cercetare și advocacy din lume privind egalitatea de gen în știri și jurnalism.
Al șaselea raport GMMP include date de la 116 echipe nationale și acoperă 30.172 de articole publicate în ziare, difuzate la radio, televiziune și pe site-urile de știri precum și prin intermediul tweet-urilor din mass-media. Prezintă o analiză de gen asupra a ceea ce s-a schimbat, dacă este cazul, în prezența, reprezentarea și vocea subiecților și surselor din știri de la data desfășurarii primului GMMP în 1995
Raportul include date și analize privind reprezentarea de gen în știrile legate de Covid și, pentru prima dată, rolurile grupurilor autohtone, ale persoanelor cu dizabilități, ale grupurilor rasiale și ale persoanelor în vârstă din știri.
GMMP este coordonat de Asociația Mondială pentru Comunicare Creștină (WACC), un ONG global care promovează drepturile de comunicare pentru justiție socială. GMMP este un efort de colaborare între diverse organizații pentru drepturile femeilor, grupuri de bază, asociații media, organizații religioase / interconfesionale, studenți universitari și cercetători din întreaga lume. UN Women, entitatea principală a ONU în domeniul egalității de gen, a sprijinit GMMP de trei ori consecutiv din 2010”.