Declaraţia prefectului Alin Stoica cu privire la solicitarea Primărei Sectorului 1 de a declara stare de alertă în sector

Prefectura Capitalei va da un răspuns până la sfârşitul zilei la solicitarea Primărei Sectorului 1 de a declara stare de alertă în sector, din cauza situației generate de prezența gunoaielor. Este vorba de deșeurile neridicate din coșurile de pe stradă. Litigiul este unul comercial și vizează ridicare a circa 2.600 de tone de gunoi, a explicat prefectul Alin Stoica.

Alin Stoica: Blocajul este o neînțelegere între prestator și autoritatea publică locală. Primăria spune că plătește aceste deșeuri. Ceea ce nu plătesc sau, mă rog, nu se înţelege asupra prețului corect este serviciul de salubrizare stradală, iar prestatorul spune că nu este plătit corespunzător.

Acest diferend comercial nu va putea fi rezolvat chiar dacă va exista, să spunem, declarată o stare de alertă pe o perioadă limitată de timp pentru evacuarea tuturor deșeurilor, care pun în pericol siguranța cetățenilor sau sănătatea lor. Nu există o astfel de măsură pe durata a stării de alertă, de reziliere a vreunui contract. Dar da, se poate apela la alte surse pentru ca acest serviciu să fie asigurat.

Realizator: Prefectul Capitalei a mai precizat că în analiza privind declararea sau nu a stării de alertă la nivelul Sectorului 1 va cântări și recomandarea Direcției de Sănătate Publică București. Reporterului RRA, Alex Lancuzov, amintește că în criza gunoaielor din Sectorul 1, luna trecută, Prefectura a refuzat să declare starea de alertă invocând un raport al Gărzii de Mediu, care arată că nu există un pericol iminent pentru populație./geftene/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 iulie