Malta, Olanda și Spania devin roșii pe harta europeană a călătoriilor

De miercuri, 22 iulie, Andorra, Azore, Malta, Olanda, Spania și părți din Grecia și Danemarca vor deveni roșii pe harta Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC). Acest lucru este indicat de cea mai recentă actualizare a listei destinațiilor turistice disponibile pe site-ul info-coronavirus.be.
În fiecare săptămână, ECDC își actualizează harta destinațiilor turistice europene. Toate țările primesc un cod de culoare verde, portocaliu sau roșu, în funcție de starea pandemiei de pe teritoriul lor. Miercuri, ziua actualizării săptămânale a hărții, Andorra, Olanda și Malta vor trece la cod roșu. Acesta va fi şi cazul arhipelagului Azore și al regiunilor spaniole Galicia, Castilla-La Mancha, precum și exclava Melilla. Prin urmare, Spania va fi în totalitate în zona roșie. Insula portugheză Madeira va primi un cod de culoare portocalie.
În Grecia, insula Creta și regiunea Attica, în mare parte alcătuită din zona urbană din jurul capitalei grecești Atena, vor deveni roșii. Regiunile Epir, Macedonia de Vest, Tesalia, Grecia de Vest, Peloponez, Insulele Ionice și Marea Egee de Sud vor căpăta o culoare portocalie. În Danemarca, regiunea din jurul capitalei daneze Copenhaga va deveni roșie, în timp ce regiunile Sealand, Jutland Central și Jutland Nord vor deveni portocalii. Capitala Marelui Ducat al Luxemburgului va deveni, de asemenea, stacojie.
Insula Cipru rămâne o zonă roșie, la fel și teritoriile franceze de peste mări, Martinica, Guyana și Reunion. Guadelupa și regiunile franceze Île-de-France, Languedoc-Roussillon, Midi-Pirinei și Provence-Alpi-Coasta de Azur sunt în portocaliu, la fel ca și părți din Finlanda, Croația, Suedia și din Elveția, Principatul Liechtenstein, Irlanda și Monaco. Pentru țările din afara Uniunii Europene și a spațiului Schengen, puține lucruri s-au schimbat. Cu excepția a 27 de țări, toate statele terțe sunt și vor rămâne colorate în roșu. (www.lesoir.be – 21 iulie)/rcostea