Avertismente meteorologice

Ne aşteaptă astăzi încă o zi de caniculă, dar meteorologii au emis şi avertizări de vijelii, cu descărcări electrice şi chiar grindină. Ne-a oferit detalii meteorologul Oana Păduraru.

Oana Păduraru: Administrația Națională de Meteorologie a emis, în această dimineață, avertizare Cod Portocaliu pentru val de căldură persistent și disconfort termic deosebit de accentuat, valabil pe parcursul zilei de astăzi, dar și un Cod Galben pentru val de căldură și disconfort termic ridicat, pentru mare parte din țară.

În Muntenia, în Oltenia, în Banat, în Crișana, în sudul Moldovei și în sud-vestul Transilvaniei, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Temperaturile maxime în zonele avertizate cu Cod Portocaliu vor fi cuprinse între 37 și 40 de grade.

Totodată, astăzi vorbim și de instabilitate atmosferică accentuată și în principal vijelii, descărcări electrice, averse torențiale și grindină, un Cod Portocaliu pentru zona Crișanei, Maramureșului, local /în/ Banat, /în/ Transilvania și /în/ nordul Moldovei. Vor fi perioade cu vijelii puternice, rafalele vor depăşi chiar și 80-100 Km pe oră, frecvente descărcări electrice, dar și căderi de grindină.

Mâine nu scăpăm de valul de căldură și de disconfortul termic ridicată în zona Munteniei, cea mai mare parte a Olteniei și a Dobrogei, și în sudul Moldovei disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Pentru aceste zone a fost emis Cod Portocaliu, valabil pe parcursul zilei de mâine./ovidiu/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 august