24CHASA: Anul școlar în România începe cu prezență fizică

 

24CHASA (Bulgaria), 25 august 2021 – Anul școlar în România va începe cu prezență fizică la 13 septembrie, a declarat ministrul român al educației, Sorin Cîmpeanu, citat de ziarul România Liberă. Orele vor avea loc cu prezență fizică până la un nivel de morbiditate de 6 la 1000 de locuitori. „Ceremonia de deschidere a anului școlar va fi limitată la o oră și jumătate, iar masca de protecție va fi obligatorie”, a adăugat ministrul educației. El a solicitat respectarea strictă a măsurilor de protecție.

Părinții vor primi formulare în care vor putea fi de acord sau nu cu vaccinarea copiilor cu vârsta de peste 12 ani. Ministrul a explicat că în fiecare școală vor fi numiți oameni care să faciliteze comunicarea cu părinții înainte de începerea anului școlar, comunicarea dintre părinți și reprezentanții direcțiilor de sănătate publică. Scopul acestor întâlniri este ca părinții să primească răspunsuri în legătură cu vaccinarea copiilor, astfel încât aceștia să poată face o alegere în cunoștință de cauză în formularele de consimțământ pentru vaccinarea elevilor de peste 12 ani, relatează BTA.

„Vor fi întrebați dacă au trecut prin boală, dacă au fost vaccinați sau nu (…)”, a explicat Sorin Cîmpeanu, exprimându-și speranța pentru un rezultat care să „arate responsabilitatea părinților care doresc siguranță în școli”. România a început vaccinarea împotriva COVID-19 pentru copiii de 12 ani și peste această vârstă, la începutul lunii iunie.

https://www.24chasa.bg/novini/article/10114864

Traducerea: Mirela Petrescu/fmatei