Programul „Anghel Saligny”, aflat pe ordinea suplimentară a şedinţei de guvern

Premierul Florin Cîțu încearcă din nou adoptarea Programului „Anghel Saligny”, destinat primăriilor, în ședința executivului de astăzi. Partenerii din coaliție USR PLUS vor lipsi, notează reporterul RRA Petruța Obrejan.
Reporter: Petruţa Obrejan – Programul „Anghel Saligny” se va afla astăzi pentru a doua oară în această săptămână pe masa executivului. Trecerea lui, de altfel, pe ordinea suplimentară a ședinței a generat în urmă cu câteva zile o situație de tensiune fără precedent în coaliția de guvernare. Dacă pentru premierul Florin Cîțu Programul „Anghel Saligny” reprezintă o necesitate absolută care va ajuta la finanțarea proiectelor de asfaltare, canalizare și gaze pentru acele localități care nu dispun de aceste condiții minime de trai, pentru reprezentanții USR PLUS proiectul seamănă cu celelalte programe naționale de dezvoltare inițiate de guvernele social-democrate, adică o sursă prin care banii pot fi direcționați fără transparență discreționar și politic.
Florin Cîțu: Noi aici nu vorbim despre primari, ci vorbim despre comunități şi despre interesul cetățenilor. România trebuie dezvoltată. Doar pentru că colegii noştri de coaliție de la USR PLUS nu au foarte mulți primari nu înseamnă că românii trebuie să aibă de suferit. Nu este PNDL 3, este un proiect dedicat pentru asfalt, apă, canalizare, gaz. Este un simbol al modernizării României după 30 de ai.
Reporter: Şedința de astăzi, programată să înceapă la ora 16:00, se va desfășura fără participarea miniștrilor USR PLUS. De altfel, ei au refuzat să se prezinte și la ședința anterioară. Programul „Anghel Saligny” va avea drept beneficiar primăriile şi ar urma să dispună de o finanțare în valoare de 50 de miliarde de lei, bani care vor fi alocați prin credite de angajament pentru perioada 2021-2028./dstanesc

RRA – 3 septembrie