Protestul elevilor în Piaţa Victoriei

Realizator: Câteva zeci de elevi, de la mai multe licee din țară, protestează la această oră în Piața Victoriei, nemulțumiți de finanțarea de la bugetul de stat și de creșterea ratei abandonului școlar de la an la an. Elevii cer generalizarea programului „Masă caldă”, creșterea numărului de consilieri școlari, dar și mărirea cuantumului minim al burselor.
Colega noastră Florentina Varga a stat de vorbă cu una dintre reprezentatele elevilor.
Reporter: De ce v-aţi adunat astăzi aici?
Ariana Dunună, președintele Asociației Elevilor din Constanța: De ani de zile vedem o degradare constantă a calității actului educațional și a accesului la acesta. Noi am venit să solicităm asigurarea unei educații de calitate și luarea unor măsuri concrete pentru stoparea abandonului școlar. Suntem nemulțumiți deoarece în fiecare an rata abandonului școlar este în creștere și nu am văzut un interes pentru finanțarea învățământului și pentru stoparea acestui fenomen.
Cu privire la masa caldă, este un proiect care a fost pilot șase ani și după șase ani în continuare a rămas la stadiul de pilot. Suntem dezamăgiți de acest lucru, considerăm că pilotarea nu ar fi fost necesară timp de șase ani la rând și că ar fi putut să fie generalizată.
Realizator: Protestul se va încheia peste o jumătate de oră./rpatulea/cvanatoru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (13 septembrie)