Primul festival al filmului japonez începe vineri la Bruxelles

Oricât de surprinzător ar putea părea într-un oraș în care fanii Made in Asia și marii iubitori de cultură japoneză sunt numeroşi, Bruxelles-ului îi lipsea festivalul său de film japonez. Acum problema s-a rezolvat, datorită echipei lui Freddy Bozzo (creatorul celebrului Festival Internațional de Film Fantastic de la Bruxelles) și Francesco Serafini.
Înt perioada 17- 24 septembrie, cei interesaţi sunt aşteptaţi la Espace Lumen (lângă Place Flagey) și la Tour & Taxi pentru aproximativ douăzeci de proiecții între avanpremiere și retrospective.
În acest weekend, se va evidenția premiera mondială a filmului „The pass, last day of the Samurai”, o dramă istorică care relatează lupta pentru pace a lui Kawai Tsugunosuke, considerat „ultimul samurai” (nu, nu cel al lui Tom Cruise). Iar pentru familii, redifuzarea mai puţin cunoscutului „Yuki Secretul Muntelui Magic”, un film de animație creat de studiourile Astro Boy și de scenaristul Tom Sawyer.
Evenimente, o expoziție și diverse standuri vor completa în sfârșit gama de activități oferite în acest weekend la Espace Lumen. În ceea ce privește Tour & Taxi, programul va fi cel mai încărcat duminică, cu ateliere gratuite de gătit, Ikebana (arta japoneză a aranjamentelor florale), caligrafie și multe altele. O ocazie pentru cei interesaţi de a se bucura de o zi 100% made in Japan. (www.lesoir.be – 14 septembrie)/rcostea