Președintele belarus Aleksandr Lukaşenko i-a numit escroci pe opozanţii care au fugit din Belarus

Comentând la CNN evenimentele care au avut loc în republică, în 2020, președintele Belarus, Aleksandr Lukaşenko, i-a numit escroci pe opozanţii care au fugit din ţară.
„În fine, jur de copiii mei că Tihanovskaia nu a fugit. M-a rugat să o ajut să ajungă la granița cu Lituania şi nu doar pe ea, ci pe încă câteva persoane, ceea ce am şi făcut. Cum a fugit? Dacă doriți probe, atunci vi le putem prezenta”, a declarat liderul belarus, citat de publicația „SB. Belarus Segodnea”. Potrivit lui Lukaşenko, un adevărat revoluționar trebuie să meargă până la capăt și el ar trebui să știe ce înseamnă o revoluție și ce consecințe poate avea aceasta.
”Au fugit? Înseamnă că este vorba despre o escrocherie, de pe urma căreia şi-au dorit să câștige bani. Ceea ce au şi făcut. Ultimele evenimente demonstrează acest fapt”, a conchis președintele belarus.
Ministrul adjunct al afacerilor interne din Belarus și comandantul Forţelor Armate Belaruse, Nikolai Karpenkov, într-un interviu acordat RUSSIA TODAY, s-a referit la paza şi protecția asigurată Svetlanei Tihanovskaia în timpul alegerilor din 2020. În Belarus, pe 9 august 2020, au avut loc alegeri prezidențiale, în urma cărora a câștigat pentru a șasea oară consecutiv Aleksandr Lukașenko, care, potrivit Comisiei Electorale Centrale din Belarus, a acumulat 80,1% din voturile exprimate de electorat. Ulterior au început proteste de mare amploare în țară./vdraguta/ilapadat

(www.russian.rt.com – 2 octombrie)