Guvernul interimar de la Sofia a aprobat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă

Premierul bulgar interimar, Stefan Ianev, a remarcat că planul demonstrează îndeplinirea angajamentelor şi priorităţilor asumate, adăugând că acesta a fost realizat cu eforturile întregului cabinet, cu experţi din aproape toate ministerele şi cu reprezentanţii mediilor de afaceri. „Avem încrederea că ceea ce facem este un act conştient şi un act de responsabilitate faţă de cetăţenii bulgari”, a subliniat Ianev.
„Planul este gata şi va fi trimis instituţiilor europene în cursul zilei de vineri. Planul de Redresare şi Rezilienţă este un program pentru investiţii pe termen lung şi reforme care vor spori bunăstarea cetăţenilor bulgari”, a explicat vicepremierul pentru afaceri europene, Atanas Pekanov.
„Planificarea unor astfel de proiecte şi reforme este o sarcină colosală. Planul va impulsiona reformele în următorii ani. Documentul conţine 59 de proiecte de investiţii şi 46 de reforme. Trebuie să luăm aceste măsuri pentru a asigura un viitor mai bun pentru cetăţenii bulgari. În cele din urmă, totul pare imposibil înainte de a se întâmpla”, a precizat Pekanov.(www.novini.bg – 14 octombrie)/ddaniela/sdm2