Pluralismul mass-mediei: Comisia Europeană lansează o cerere de propuneri pentru a extinde sistemul de monitorizare a proprietății asupra mass-mediei la toate statele membre

Ieri, 18 octombrie, Comisia Europeană a lansat o a doua cerere de propuneri privind sistemul de monitorizare a proprietății asupra mass-mediei, un proiect cofinanțat de UE.

Acesta va evalua în mod sistematic cadrele juridice relevante, precum și riscurile în ceea ce privește transparența proprietății asupra mass-mediei.

Va prezenta, de asemenea, riscuri potențiale la adresa pluralismului mass-mediei și va oferi informații valoroase pentru o mai bună înțelegere a pieței mass-mediei de știri. Instrumentul va pune aceste informații la dispoziția tuturor prin intermediul unei platforme online interactive, afișând rezultatele în formate adaptate nevoilor diferiților utilizatori. Consorțiile interesate care își desfășoară activitatea în domeniul libertății și pluralismului mass-mediei la nivel european, regional și local își pot depune candidatura până la 15 decembrie.

Detalii în comunicatul de presă.

RADOR – 19 octombrie