O iubire împărtășită, cea dintre Quentin Tarantino și Italia. Amant declarat al cinematografiei Made in Italy, regizorul american – autor de capodopere precum „Pulp Fiction” și „Django Unchained”, pentru care a câștigat două Premii Oscar pentru cel mai bun scenariu original – a primit la Festivalul de Film de la Roma, din mâinile maestrului Dario Argento, premiul pentru întreaga carieră – Lifetime Achievement Award.
„Nu ești numai mândria cinematografiei americane, ci și mândria unei părți a cinematografiei italiene. Sunt atât de onorat să acord acest premiu unuia dintre cele mai mari talente mondiale”, a spus Argento la înmânarea premiului.
Trei dintre actorii lui Tarantino au trimis un videoclip în care îl felicită pentru premiu: Samuel L. Jackson, John Travolta și Christoph Waltz.
Cariera unuia dintre cei mai vizionari regizori ai cinematografiei mondiale a început acum 34 de ani: Tarantino studia și lucra într-un magazin de închiriere de videoclipuri din Los Angeles, când a început să lucreze la primul său film, incomplet și niciodată lansat în cinematografe: „Ziua de naștere a celui mai bun prieten al meu”.
Un drum care l-a dus de-a lungul anilor printre vedetele din Walk of Fame și Olympus, de la Hollywood la Cannes până la Roma.
Întrebat dacă cinematograful a murit după pandemia de coronavirus, Tarantino a răspuns: „Este imposibil să răspund cu certitudine. Am propria mea sală de cinema (New Beverly) și, de când am redeschis după criza sanitară, a existat o prezență incredibilă. Poate că, în viitor, cinematograful va deveni un spațiu oarecum de nișă”./oavram
https://it.euronews.com

Traducerea: Oana Avram