Maratoane de vaccinare anti-COVID în mai multe oraşe din ţară

Maratoane de vaccinare anti-COVID încep astăzi în mai multe oraşe din ţară, în urma cererii crescute de doze de ser. Ieri, aproape 91.000 de persoane au făcut prima doză sau serul Johnson & Johnson.

Numărul este mai mic faţă de cele din ultimele trei zile, care au marcat record după record, însă arată că interesul românilor pentru imunizare rămâne crescut. Adriana Leu are detalii:

Reporter: De astăzi până duminică, în capitală sunt opt centre de vaccinare care vor avea program prelungit până la miezul nopții. Este vorba despre centrele de la Romexpo, Circul Metropolitan, Cora Pantelimon, ParkLake, Mall Vitan, Palatul Național al Copiilor, Sfântul Andrei și cel din Aleea Cernei, în Drumul Taberei, unde se vor administra toate serurile aprobat în Uniunea Europeană.

Pentru facilitarea accesului oamenilor la aceste centre STB a anunțat că mai multe linii de transport în comun vor avea program prelungit. La Cluj-Napoca imunizarea poate fi făcută fără programare la centrul drive-thru de la Sala Sportului Horia Demian, iar un maraton de vaccinare este programat până duminică și în zonele rurale din județul Timiș, anunță subprefectul Ovidiu Drăgănescu.

Ovidiu Drăgănescu: De data asta, succesul este aproape garantat. Avem solicitări clare din partea multor primari, care ne-au rugat să aducem un număr mai mare de vaccinuri față de numărul estimat de persoane. Ei consideră că în momentul în care se va afla în localitate, chiar la momentul apariției echipei mobile de vaccinare, vor fi tot mai multe persoane care vor dori să se vaccineze. Vom merge vineri, sâmbătă, duminică atât cu echipele constituite la Spitalul Militar timișorean, cât și cu echipele constituite la centrele noastre de vaccinare.

Reporter: În județul Iași, de ieri s-au redeschis toate centrele de imunizare, după ce în perioada verii a fost suspendată activitatea a opt puncte.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Iași, Vasile Cepoi: Ritmul de vaccinare a crescut semnificativ, respetiv de şase ori mai mare decât înaintea valului 4. De pe 21 octombrie, numărul persoanelor vaccinare într-o zi depăşeşte 3.000 de persoane. /…/ crescută odată cu introducerea obligativităţii prezentării certificatului verde pentru a beneficia de posibilitatea de a intra în anumite insituţii sau pentru anumite activităţi./geftene/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 octombrie