Oamenii mint o dată sau de două ori pe zi

Majoritatea oamenilor nu mint sau, dacă mint, o fac o dată sau de două ori pe zi, susţin cercetătorii de la University of Alabama din Birmingham.
Aproximativ 1% sunt cei care spun mai mult de 15 minciuni în fiecare zi, susţine coordonatorul studiului, Timothy Levine.
Majoritatea cercetărilor anterioare se opresc la un anumit moment în timp, echipa lui Levine urmărind afirmaţiile celor 630 de participanţi la studiu, pe parcursul a trei luni.
Aceştia au ţinut jurnale în care şi-au notat de câte ori nu au spus adevărul, numărul minciunilor fiind în total de 116.336. Trei sferturi dintre voluntari au fost în mod constant sinceri. Aproximativ 6% au spus mai mult de şase minciuni pe zi, ceea ce reprezintă principalul procent de neadevăruri din studiu.
Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că oamenii au zile bune şi rele când sunt mai sinceri sau trişează mai mult. Marea majoritate a participanţilor nu au minţit decât dacă au avut un motiv.
„Oamenii sunt în mare parte cinstiţi şi majoritatea au încredere în ceilalţi. Înşelăciunea este mai degrabă o excepţie decât o problemă cronică”, a subliniat Levine./ddaniela

www.novini.bg – 3 noiembrie