Senatul a aprobat cererea de reexaminare asupra legii Romexpo

Realizator: Constanţa Comănici – Senatul a aprobat miercuri, cu majoritate de voturi, cererea de reexaminare formulată de președintele Klaus Iohannis asupra legii Romexpo, prin care Camera de Comerț și Industrie a României obține, cu titlu gratuit, din partea statului, terenurile pe care își desfășoară activitatea și care nu sunt revendicate. Votul pozitiv a fost salutat de liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, care a precizat că cererea de reexaminare a venit în contextul solicitării unor garanţii suplimentare. USR, care a votat împotrivă, a afirmat că prin această lege statul pierde terenuri de aproape jumătate de miliard de euro, bani care ar putea fi utilizați pentru construirea de spitale sau drumuri.
Senatorului USR, Narcis Mircescu: Este vorba de devalizarea statului român de 46 de hectare în cea mai bună zonă a capitalei, cu o valoare estimată în zona sutelor de milioane de euro. Discutăm de 400 sau 500 de milioane de euro, pe care noi, prin vot, îi dăm gratis.
Realizator: Cererea de reexaminare urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaților, care este for decizional./rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (11 noiembrie)