Statele Unite susţin Ucraina și condamnă orice formă de agresiune din partea Federației Ruse

Statele Unite ale americii susțin Ucraina și condamnă agresiunea rusă împotriva Kievului – potrivit unei declaraţii a purtătoarei de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki. Aceasta a subliniat că Washingtonul poartă discuţii cu autorităţile de la Kievul și de la Bruxelles cu privire la mișcările trupelor ruse la graniţa ucraineană.

Jen Psaki a mai declarat că Statele Unite au avut și discuții cu oficiali ruși despre Ucraina și relațiile dintre SUA și Rusia în general. „Am transmis că escaladarea sau acțiunile agresive ale Rusiei ar cauza o mare îngrijorare pentru Statele Unite. Facem apel la reluarea imediată a regimului de încetare a focului. Noi ne sprijinim partenerul și condamnăm orice formă de agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei” – a afirmat Psaki.

Amintim că secretarul de stat american, Antony Blinken, a declarat recent că Statele Unite sunt preocupate de informaţiile privind activitatea militară neobișnuită a Rusiei și de faptul că această ţară ar putea lua în calcul o posibilă invazie a Ucrainei./sdan/csimion

www.rbc.ua – 13 noiembrie