Fiecare mireasă are preferinţele sale în materie de flori, iar miresele regale nu fac excepţie.
Dar indiferent de câte flori diferite aleg pentru nunţile lor, există unele plante care sunt invariabil prezente la nunţile regale.
Mirtul nu este o floare pe care să ne gândim că o vom vedea în buchetele nunţilor aristocrate, însă, această plantă de culoare albă a făcut parte din 15 buchete regale. Tradiţia a pornit de la Regina Victoria, care a ales mirtul pentru buchetul său de mireasă. De atunci, crenguţele plantei au fost adăugate la buchetul Prinţesei Beatrice şi al lui Kate Middleton. Mirtul este considerat un simbol al căsătoriei.
Lăcrămioare – Aproximativ nouă buchete de nuntă regală includ aceste flori gingaşe, fiind a doua cea mai populară plantă a buchetelor regale. Floarea simbolizează fericirea şi a făcut parte din buchetele Reginei Elisabeta, Prinţesei Eugene şi cel al lui Meghan Markle.
Trandafirii sunt consideraţi una dintre cele mai romantice flori şi, nu întâmplător, au fost prezenţi în opt buchete de mireasă, la diverse case regale. Mary de Teck a avut un buchet compus în principal din trandafiri la nunta cu Regele George al V-lea din 1893, iar buchetul Regina Letizia a Spaniei a combinat elegant trandafiri, irişi şi crini.
Orhideea – Orhideea este un simbol al iubirii şi fertilităţii. Floarea a fost prezentă la cinci nunţi regale, inclusiv cea a Prinţesei Stephanie a Luxemburgului.
Iasomia – Floarea simbolizează o viaţă de familie fericită. Iasomia a fost inclusă în trei buchete de mireasă ale mireselor regale, dar important este că unul dintre ele a fost cel al Prinţesei Diana. Pe lângă iasomie, buchetul său a conţinut gardenii, crini, frezii şi mirt./ddaniela
(www.dariknews.bg – 17 noiembrie)