Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Nicolae Ciucă în funcţia de premier

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Nicolae Ciucă în funcţia de premier, de asemenea, documentele privind ocuparea poziţiilor de miniştri în noul guvern. La această oră este programată ceremonia de învestire, cu depunerea jurământului. Detalii avem acum, în direct, de la Oana Bâlă. Oana, bună ziua!
Reporter: Bună ziua! Premierul Nicolae Ciucă și noii miniștri, care se află acum la Palatul Cotroceni, vor depune rând pe rând, în fața președintelui Klaus Iohannis, jurământul de învestitură. După aproape două luni de la momentul în care guvernul condus de Florin Cîțu a fost demis prin moțiune de cenzură, România va avea din nou un executiv cu puteri depline. Aceasta a fost a treia încercare de desemnare a unui nou premier, după ce Parlamentul nu a acordat încrederea guvernului propus de Dacian Cioloș, iar Nicolae Ciucă, actualul prim-ministru, ce a mai fost o dată desemnat, nu a reușit să strângă o majoritate care să-l susțină și și-a depus mandatul. După ce se va încheia ceremonia de depunere a jurământului de învestitură, o să aibă loc o primă ședință a noului executiv.
Realizator: Vă reamintim că Guvernul PSD-PNL-UDMR condus de Nicolae Ciucă a obținut astăzi votul de învestitură în Parlament cu susținerea a 318 senatori și deputați. Au fost și 126 de voturi împotrivă./mcimpoaca/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 noiembrie