Sunt cozi uriaşe la vămile din vestul țării

Sunt cozi uriaşe la vămile din vestul țării. Şoferii așteaptă cel puțin patru ore la intrarea pe la Vama Nădlac 2 pe autostrada A1, cel mai important punct de trecere a frontierei dintre România și Ungaria. Controlul la frontieră pentru autoturisme se face pe 6 benzi și o stație mobilă, atât permite infrastructura, precizează autoritățile, insuficient totuși pentru numărul mare de mașini.

În această perioadă foarte mulți români stabiliți în Occident se întorc în țară pentru sărbătorile de iarnă, în plus durează și triajul epidemiologic pe care îl face DSP. Aglomerate sunt și Vămile Nădlac 1, pe DN7, Turnu și Cenad, vămi apropiate de rețeaua de autostrăzi M 43 în Ungaria, care se continuă cu A1 în România.

Nu sunt însă probleme de fluență la Vămile din Bihor, Borș 1 și Borș 2. Explicația este simplă, notează reporterul nostru Alexandru Lancuzov. În timp ce la Nădlac 2 este autostradă aproape tot drumul dintre Arad și Sibiu și de la Sibiu la Cluj-Napoca, de la Borș 2 la intrarea în țară sunt doar 5 km pe autostrada Transilvania, apoi se continuă pe DN1.

Poliția Rutieră face un nou apel către șoferii care au parcurs deja sute de kilometri sau mai mult pe autostrăzile din afară: dacă sunt foarte obosiți să facă pauze de odihnă și abia apoi să își continue drumul./cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 decembrie