Aproximativ 50 de salariaţi ai OMV Petrom au pichetat sediul central Petrom City din Bucureşti

Aproximativ 50 de salariaţi ai OMV Petrom au pichetat astăzi sediul central Petrom City din Bucureşti. Ei au continuat astfel protestele începute la 22 decembrie. Oamenii cer, printre altele, salarii mai mari, plata orelor suplimentare şi protejarea drepturilor actuale. Reporetrul nostru Felicia Mocanu a stat de vorbă cu câţiva protestatari:

-: Nu ne înțelegem cu management OMV Petrom privind contractul colectiv de muncă și niște creșteri salariale decente pentru salariații pe care îi reprezentăm.

Reporter: De cât timp nu au mai fost crescute salariile?

-: Ultima negociere am avut-o acum doi ani de zile și normal, contractul actual expiră. Va trebui să negociem un nou contact și anumite drepturi pentru salariați.

-: Protestăm pentru drepturile noastre, în condițiile în care profitul este foarte mare, iar noi suntem retribuiți din ce în ce mai puțin. Nu ni se plătesc ore suplimentare, lucrăm de acasă – nu mi s-a dat prevederea legii de o compensare a cheltuielilor cu utilitățile.

Reporter: De cât timp lucrați?

-: De 42 de ani. Noi vrem să fim tratați cu demnitate, nu vrem pomană, vrem să ni se acorde drepturi corecte, conform cu legislația, cu tot ce au negociat până în prezent.

Realizator: Reprezentanţii salariaţilor de la OMV Petrom spun că vor continua protestele dacă revendicările nu vor fi soluţionate./azamfir/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 29 decembrie