Conducerea PSD se reuneşte pentru a aproba un pachet de soluţii privind facturile la energie electrică şi gaze

Conducerea PSD se reunește la această oră pentru a aproba un pachet de soluții care să completeze măsurile guvernamentale compensatorii privind facturile la energie electrică și gaze.

Social-democrați iau în calcul toate opțiunile posibile, inclusiv revenirea temporară la prețurile reglementate, reducerea TVA la 5%, eliminarea unor costuri suplimentare în facturi, tarife sociale sau scheme de sprijin pentru companii. Înaintea ședinței, liderul PSD Marcel Ciolacu s-a declarat din nou în favoarea intrării în vigoare a măsurilor de sprijin începând cu 1 februarie.

Marcel Ciolacu: Am finalizat tot pachetul de măsuri, pe toate cele trei componente, astfel încât să stopăm această escaladare a prețurilor, să ieftinim facturile, atât către populație, cât și către economie, și nu în ultimul rând să încercăm să compensăm de la bugetul statului atât cât își permite bugetul statului, astfel încât să nu afecteze zona de investiții și ce ne-am propus pentru acest an. Sunt mai multe măsuri și au o coerenţă între ele, astfel încât, concret, după ce le vom decide în coaliție, vom veni și vă vom prezenta.

Realizator: Soluțiile propuse de social-democrați urmează să fie analizate astăzi, de la ora 17:00, în ședința coaliției de guvernare./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 ianuarie