Guvernul va lua, de la 1 februarie, noi măsuri pentru scăderea facturilor la gaze şi energia electrică

Guvernul va lua, de la 1 februarie, noi măsuri pentru scăderea facturilor la gaze şi energia electrică. Aceste măsuri vor fi promovate printr-o ordonanţă de urgenţă care va fi aprobată, cel mai târziu, săptămâna viitoare. Detaliile tehnice ale actului normativ urmează să fie definitivate după discuţiile pe care premierul Nicolae Ciucă le va avea, în această dimineaţă, cu furnizorii şi distribuitorii de energie şi gaze. Şeful guvernului a declarat, aseară, că în urma unui acord al coaliţiei, plafonul la energie şi gaz va scădea, iar limita de consum va creşte:
Nicolae Ciucă: La energie, plafonul scade de la 1 leu la 0,8 lei per KW. De asemenea, limita consumului să crească de la 300 de KW la 500 de KW pentru care se calculează acest preţ. Pentru IMM-uri, va fi plafonat preţul la 1 leu per KW. La gaz, plafonul va scădea de la 0,37 la 0,31 lei per KW, iar limita de consum pentru cinci luni de zile, va crește de la 1.000 la 1.500 KW.
Premierul Nicolae Ciucă a mai anunţat că facturile care au fost emise greşit vor fi recalculate, fără ca oamenii să fie debranşaţi sau să plătească penalităţi. Impactul bugetar al noilor măsuri de protejare a populaţiei şi IMM-urilor este de aproximativ 3 miliarde de lei./lalexandrescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI -18 ianuarie