Joe Biden afirmă că nu a făcut „compromisuri exagerate”, în primul an din mandatul său de preşedinte al SUA

Preşedintele american, Joe Biden, a susţinut o conferinţă de presă la Casa Albă, cu o zi înainte de împlinirea unui an de la preluarea mandatului.

Întrebat despre ce a sperat să realizeze în primul său an în funcţie, Biden a declarat că nu a făcut „compromisuri exagerate”. „Nu am făcut compromisuri exagerate, însă cred că dacă analizaţi ceea ce am reuşit să facem, va trebui să recunoaşteţi că am înregistrat progrese enorme. Însă unul dintre lucrurile pe care cred că nu am reuşit să le fac până acum este să îi aduc în joc pe prietenii mei republicani, pentru a face ca lucrurile să meargă mai bine în ţara noastră.”

În privinţa planului său legislativ intitulat „Build Back Better”, ce include masive cheltuieli în sectorul social şi climatic, Biden a opinat că „bucăţi mari” din acesta vor fi adoptate – o recunoaştere tacită a faptului că este improbabil ca, Congresul să aprobe acest pachet legislativ în întregime. „Sunt încrezător că vom putea reuşi promulgarea unor fragmente, bucăţi mari din legislaţia Build Back Better”, a spus Biden, în conferinţa de presă. /mbrotacel/gpodea

edition.cnn.com – 19 ianuarie