Prefectura Capitalei a suplimentat forțele de poliție și a colaborat cu METROREX pentru a veni în sprijinul bucureștenilor, afectați de lipsa transportului de suprafață

Realizator: Catalin Gomboş – Potrivit legii, oprirea totală a lucrului în timpul stării de alertă cu incidență crescută a cazurilor de infectare cu noul coronavirus nu este legală. Prefectura Capitalei a suplimentat forțele de poliție și a colaborat cu METROREX pentru a veni în sprijinul bucureștenilor, afectați de lipsa transportului de suprafață. Au fost luate măsuri astfel încât să fie evitată aglomerația la orele de vârf în cursul după- amiezii. Reporterul RRA, Alex Buzică, știe mai multe despre aceste măsuri.
Reporter: Prefectul Municipiului București, Alexandra Văcaru, a declarat că din cauza grevei STB a suplimentat numărul polițiștilor și jandarmilor din teren, pentru siguranța cetățenilor din Capitală.
Alexandra Văcaru: Am dispus o serie de măsuri pe care le-am comunicat deja în scris, în sensul suplimentării la stațiile de metrou a efectivelor de jandarmi și polițiști. La acest moment acționează aproximativ 400 de polițiști și 170 de jandarmi.
Reporter: Prefectului Capitolei le-a transmis bucureștenilor că numărul de metrouri a fost suplimentat la capacitate maximă, pentru a se asigura astfel transportul cât mai rapid și fluent, mai ales astăzi când România a înregistrat peste 19.000 de noi infectări cu SARS-CoV-2.
Alexandra Văcaru: Din partea METROREX am avut susținere. De aseară și în cursul acestei dimineți am menținut legătura și am pus la dispoziția călătorilor întreaga flotă de trenuri. Din informațiile pe care le avem METROREX va mai suplimenta garniturile de tren între orele 16:00 și 20:00./rpatulea/pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 20 ianuarie)