Unirea Principatelor Române sărbătorită în Filialele BMB

Biblioteca Metropolitană București (BMB), prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București, aniversează Unirea Principatelor Române printr-o serie de manifestări culturale desfășurate online pe paginile de socializare ale filialelor BMB.

Iubitorii de muzică clasică sunt invitați la operă, de la ora 16:00, atât pe pagina principală de Facebook a BMB, cât și pe contul de YouTube, unde va fi difuzat un recital dedicat acestei aniversări.

Filiala Nichita Stănescu a pregătit pentru cei mici un atelier de lectură, iar Filiala Ion Creangă va dezvălui detalii mai puțin cunoscute publicului, legate de Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire.

Filiala Lucian Blaga vă invită să urmăriți un documentar intitulat „163 de ani de la Unirea Principatelor Române”. Documentare tematice puteți viziona și pe paginile filialelor Ioan Slavici, Liviu Rebreanu, Alexandru Odobescu și Marin Preda. De asemenea, cu ocazia acestei aniversări, Filiala Ienăchiță Văcărescu v-a pregătit povestea „Ocaua mică”, iar Filiala Bogdan Petriceicu Hasdeu vă așteaptă cu „Mărturii despre Unire – Jurământul lui Cuza”.

Totodată, filialele George Coșbuc, Gheorghe Șincai și Mihai Eminescu vă așteaptă să vizionați pe paginile de socializare expoziții de carte.

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.