Scârța, scârța pe hârtie – concurs de creație teatrală și literară

Primăria Municipiului București, prin Teatrul Dramaturgilor Români și Biblioteca Metropolitană București, anunță lansarea concursului de creație teatrală și literară SCÂRȚA, SCÂRȚA PE HÂRTIE.

Titlul proiectului este stabilit în contextul împlinirii a 170 de ani de la nașterea dramaturgului Ion Luca Caragiale (30 ianuarie 1852) și a 110 ani de la moartea sa (9 iunie 1912).

Concursul este dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 14-24 ani (se vor juriza textele pe două categorii de vârstă: 14-18 ani și 19-24 ani) și va debuta pe 30 ianuarie.

Participanții vor scrie texte inedite folosind obligatoriu următoarele replici/expresii:

Bravos, națiune!
Eu pentru cine votez?
Curat murdar
Certicat medical
Ori toți să muriți, ori toți să scăpăm!
Pozițiune turmentată
Mofturi!
Sfânta Constituțiune
Cap ai, minte ce-ți mai trebuie?
A venit căldura, a trecut durerea.

Textele pot fi monodrame (cu durata estimată a reprezentării de 30-40 minute) sau proză scurtă (inclusiv jurnal, eseu) și vor fi trimise pe adresa:

eu.scriu@teatruldramaturgilor.ro

până la data de 1 iunie.

Câștigătorii vor fi anunțați pe 9 iunie 2022. Juriul va fi compus din cei doi Manageri ai instituțiilor implicate, și anume: Ramona Ioana MEZEI (Manager BMB) și Marius BODOCHI (Manager TDR), precum și un actor/regizor/dramaturg ales ulterior.

Premiile vor consta în invitații și abonamente la teatru și la manifestările organizate de TDR și BMB, precum și în prezentarea publicului larg a textelor prin spectacole – lectură/online.

Scopul proiectului este dezvoltarea și încurajarea creativității tinerilor în realizarea unor texte literare, precum și cunoașterea operei marelui dramaturg Ion Luca Caragiale.

Regulamentul poate fi consultat pe site-urile celor două instituții:

www.teatruldramaturgilor.ro
și

www.bibmet.ro .

INFORMAȚII: 0756 021 106
REGULAMENT

RADOR – 28 ianuarie