Începe Festivalul de muzică Sanremo 2022

În această seară începe Festivalul de muzică Sanremo, o ediţie de „speranţă şi bucurie”, după cum afirmă organizatorii. Spectatorii pot participa numai cu super green pass – supracertificatul digital deţinut de cei vaccinati sau care au trecut prin boală – o corespondenţă de la Elena Postelnicu:
Reporter: O ediție de ‘speranță și bucurie’, astfel va fi mult așteptatul festival național de muzică ușoară Sanremo, cu 25 de cântăreți în concurs și cu invitați că Laura Pausini, actorul Raoul Bova şi  scriitorul Roberto Saviano, care va urca pe scenă a Teatrului Ariston, joi, pentru a comemora 30 de ani de la Masacrul de la Capaci din Sicilia. Va fi însă o ediție, ca și anul trecut, fără oaspeți străini.
În această seară, alături de directorul artistic și gazda festivalului, Amadeus, se va afla actrița Ornela Mutti. Nu va lipsi nici Fiorello, care însă nu se știe încă dacă va fi prezent în următoarele seri. Dacă anul trecut s-a cântat fără public, la această ediție sala va fi plină, spre mulţumirea lui Amadeus:
Amadeus: Cine nu a fost la Sanremo anul trecut, dar l-a urmărit de acasă, a văzut ce s-a întâmplat. A face un spectacol fără public este lucrul cel mai rău care se poate întâmpla. Deci toți sunt fericiți să știe că va fi un teatru plin. Prin urmare, emoțiile sunt foarte mari în acest an, datorită prezenței publicului, a oaspeților și a tuturor cântăreților din concurs./amirea #HUN/sdm2
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (1 februarie)